top of page

Moon

[shop]:

2024

Programma

Noordeinde 36 , Den Haag 16 t/m 28 januari (behalve maandag 22). 

Je bent welkom tussen 12:00 en 16:00 om in onze werk winkel te komen rondkijken. 

 

Een foto en mixed media tentoonstelling van Art to Connect en een kijkje achter de schermen bij Atelier en concept bureau Grofweg architecten. Er wordt gewerkt aan het fabriceren van tassen die uit onze SuperMoon project (invlatable object) geknipt worden.

Te koop, de maan tas incl photozine Maaninbeeld.

Laak

Sessies:

2020

Tijdens Laaksessies een muziek theater festival georganiseerd door Laak theater, hebben wij de uitkomst van "theater take over" een installatie gepresenteerd die ruimte innam en ruimte geeft.

Die zomer kregen wij voor 4 weken het theater als studio te leen. Met grofwegarchitecten (Laaktheater “kunst de vloer op”) een participatie project ‘#Ademruimte’ organiseerde wij verschillende onderdelen. Het participatie  bestond uit meerdere onderdelen, een campagne via sociaal-media #ademruimte met elke dag een associatief woord (bv lucht-op, snakt of boeit), 4 workshops, 4 talkshows, Een zeer geslaagde uitkomt van een artist residence in Laaktheater Den Haag.

Jessica
IMG_5198.jpeg
00:00 / 00:23
luisterfragment

Adem

ruimte:

Spoken-word artist Jessica Riedewald heeft naar aanleiding van ons project in het kader van #Ademruimte: de wereld op 1,5 meter tijdens corona, een inspirerende tekst gecomponeerd

Tijdens ons project "theater take over" in Laak leerde we Jessica kennen, een enthousiaste ontmoeting werd een samenwerking.

Na een ervaring in onze super moon heeft ze ons verhaal en haar eigen ervaring om weten te zetten naar een bezielde, prikkelende en gedreven tekst 

*Luister naar de inspirerende woorden  hieronder in een kort fragment.

HMZV4766.JPG

Air

livator:

 

Tinyhouse “lift and move”

Een project dat in verschillende onderdelen “werkplaatsen” was opgesplitst.

 

Grofweg werkte aan het 2de onderdeel “materialisatie en concept bewaking”.

 

Een beschikbare liftcabine “materiaallift” kon worden gedemonteerd totdat we alleen een doos op wielen over hadden ... met het vrijkomen van deze lift konden we de liftcabine beter als uitgangspunt gebruiken en deze in zijn vorm een eigen plaats binnen het concept lift and move zetten. De manier waarop de lift zou functioneren en bewegen in de ruimte (Tinyhouse) , in deze zijn alle mogelijkheden onderzocht en uitgewerkt. Ons speelveld: Timelab 2018 Gent

Mud

soldier:

Het herdenking beeld op London's Trafalgar Square, toont een soldaat uit de Eerste Wereldoorlog, voorovergebogen en langzaam eroderend in de regen. Door een sproeisysteem wordt het effect van de indertijd aanhoudende regen weer gegeven.

 

 "Al zijn energie is weg” zo wilde we het leiden van deze soldaten verbeelden. De installatie volledig van modder en zand- een deel daarvan is verzamelden ze in Flanders Fields in Passendale, België, waar zo'n 275.000 soldaten omkwamen.

 

De Passchendaele-modder, is 'het hart en de ziel' van het beeld, 'Als je Passchendaele bezoekt, besef je dat je  op een doden velt loopt, je probeert je daar een voorstelling van te maken, maar in wezen lukt dat nooit.' Londen Jul, 2017

mudsoldier Trafalgar Square

Super

Moon:

was een voorstelling voor 1 persoon.

Habitus, gedrag versus verschijning

Een bezoek aan de maan, die rustig wiegend in een veld ligt of elders in een besloten omgeving gloeit, zo dichtbij en tastbaar, die direct aanzet tot je vermogen te fantaseren en weg te dromen.

 

We nodigen je uit om in de maan plaatste nemen, op een zachte deken, met wat kussens om je heen... een soundscape begeleid jouw reis, even waan je jezelf in een omgeving die helemaal van jou is, waar tijd of vertoon geen rol speelt. Soundscape en spokenword: Jessica Riedewanld. Enkele minuten later sta je weer buiten. Zeer waarschijnlijk beleef je meer rust, zowel innerlijk als uiterlijk. Deze ervaring heeft invloed op je habitus, een voorstelling voor jouw innerlijke wereld.. nieuwe waarden die je lang zal inspireren.

wordt

aan

gewerkt

Radius

Oerol:

 

Een installatie, waarin het onderdeel  'Remain'

van Grarage 29 stond en overdag de expeditie van Oerol 2018 was.

Waar alles eindigt, beginnen we opnieuw. Een kunstwerk van een doorlopend proces, waarin je de kracht van de onafscheidelijke cyclus van constructie en destructie in deze wereld onder begeleiding zult ervaren.

 

Dit proces van zandblokken maken en laten eroderen door de wind, zie je over-eenkomsten in de wereld, door mensen gemaakt en die van de planeet waarop ze elkaar tastbaar kruisen. Opmerkelijk  is dat conservering een illusie blijk. 

'Levenscyclus'  'onvermijdelijk'  'aangrijpend' 'ongekend'  'een ervaring'  'natuur aan het werk als ontwerper' 'inspirerend' deze installatie maakt het proces zichtbaar.

dansand project

Dans

Sand:

Performes:

'Uniforme'

De eerste dans voorstelling van Garage29 BE  die buiten werd opgevoerd tijdens het Danssand festival 2017. Grofwegarchitecten ontwikkelde een passende scenografie voor deze performance .

Dansand! 2017 - KAAP (Uniforme-0:33 min)

Een dans en performance over constructie en destructie. * opbouw van ruim 10 uur, een scene van zand, ruim 150  blokken die met 2000 liter water en strandzand werden vervaardigd.(per optreden) De mallen werden in een uniforme frequentie passend bij de constructie verwijderd... en in die zelfde scene ontstond langzaam de beweging van de destructie door twee in uniforme gedragen dansers, tot dat er niets meer van het kunstwerk over was.

The Big Picture:

Nieuwe inzichten namen we mee uit het project Radius (Oerol). Vanaf het moment dat we Radius van boven hadden waargenomen, bekeken wij ons project op een andere manier. Geïnspireerd door alle gegevens en de meerwaarde die we naderhand in het beeld registreerde, ontwikkelde wij het project The Big Picture een Landmark van zand.

 

Autonoom onderzoek, de werking 'het creëren van impact' en "sociale cohesie structuren" gerelateerd aan het kunstwerk. Omdat deze geometrische vorm die associatieve processen aanwakkert zetten wij verschillende cirkels van zand op in diverse landschappen of stedelijke omgevingen, de shot van boven zal worden toegevoegd aan een beeldbank voor het 'participatie' project “The Big Picture” van Grofweg om te verwerken tot een animatie film.

the big picture Scheveningen 2018
blokken en latten kast

"Het materiaal heeft een eigen verhaal. Raak het aan, buig het, voel het, beluister het. Herkomst, afkomst, slijtage plus potentieel. Daar begint het spel".

Damian van der Velden

bottom of page