top of page

"Presenteren van The Big Picture in de projecthal van Maakhaven. Het nodigd uit maar houd je ook op afstand (die ingang boven is een briljant sleutel moment.. zo wil je het werk ontmoeten".

Impact maken:

 

Grofwegarchitecten ontwikkelt projecten veelal vanuit een autonoom georiënteerde basis. Daarnaast werken wij in opdracht met een zogenaamd cross-over systeem.

Dat wil zeggen dat we werken vanuit meerdere disciplines en met meerdere partijen uit verschillende velden.

Binnen-, maar ook buiten het kunstklimaat.

Onze ervaring en opgedane kennis stelt ons in staat alle [al dan niet direct] met elkaar in verband staande mechanismen te onderscheiden en bloot te leggen.

Dit geeft ons, maar vooral ook onze opdrachtgevers, een heldere kijk op alle processen aangaande het project. Dat werkt op vrijwel elk gebied, zowel op maatschappelijk, sociaal en culturele vlak, maar uiteraard ook op operationeel en intermenselijk niveau.

Deze manier van werken maakt dat Grofwegarchitecten projecten met impact creëert waarbij elke schakel een duidelijke relevantie en positie heeft binnen het gehele traject.

Denk

Aan:

 

Bij projecten gaan we veelal intuïtief te werk en gebruiken daar waar mogelijk ‘In situ’ (in de omgeving aanwezig) materiaal waarmee we een locatie-specifiek werk opzetten.

Denk hierbij aan landmarks, installaties, interventies, interieurs en exterieurs...kunst, podiumkunst en architectuur.

Waarom:

Leer met ons het lineair denken om te zetten naar conceptueel denken.

Zo laten we je vanuit diverse hoeken naar het groter geheel kijken waarbij je de verschillende belangen en behoeften zult ontdekken en zo kansen creëert de onbenutte zaken boven water te krijgen.

Waarom met ons werken? Omdat conceptueel kunstenaars bij uitstek troubleshooters, ruimtelijk denkers en makers, ontwikkelaars, visionaire dromers en out of the box denkers zijn

Radius in proces, Maakhaven 6-2018
IMG_1673.jpg
schets lift in tiny house
aankomst

Concept

Ontwikkeling:

GROfWEG durft meer ruimte te geven aan autonomie en materiaal-bewuste keuzes te maken. In een opdracht is er aandacht voor onderzoek naar ruimte, vorm en materiaal.

 

Wat bepaalt de kaders? De functionaliteit versus de beperking van het materiaal? Tijd en ruimte? Artisticiteit? Welke ingrediënten zijn bij aanvang van een project grofweg aanwezig? We zien hoe tijdens de cyclus van het ontwerpen verschillende elementen samen komen en hoe deze zich tot elkaar (gaan) verhouden. Dat zijn vragen die we zoal stellen om een concept te ontwikkelen. Het vergt een divergente en architectonische manier van denken om een idee uit te werken die meer raakvlakken creëert en kan uitgroeien tot een totaal beleving,

GROfWEG werkt op het snijvlak van visual-art en conceptontwikkeling. We gebruiken ons visuele vermogen in onze opdrachten en trainingen met als doel de zichtbaarheid te vergoten.

damian-jan19.jpg

Project adviseur

Architectonisch adviseur

Jan Körbes

Project

leider

Bouwkundige en beeld vormgever

Kilian van der Velden

Art

director

Autonoom beeldend kunstenaar

Damian van der Velden

Jan_Körbes.jpeg
Kilian van der Velden
Debbie coninck Westenberg

Project adviseur

Cultuur adviseur

Debbie Coninck Westenberg

bottom of page