we zijn met meer...
 

GROfWEG-Architecten is geïnitieerd door 

Damian en Kilian van der Velden,

 

GROfWEG ontwikkeld projecten van uit een autonoom georiënteerde basis en werkt in opdracht meer met een cross-over systeem. Met deze ervaring zien wij sterk inner-linkte processen van dicht bij die verschillende maatschappelijke, sociale en culturele vlakken raken.

 

Bij projecten gaan we intuïtief te werk en gebruiken Instu (in de omgeving aanwezig) materiaal, waarmee we het mogelijk maken een locatie-specifiek werk op te zetten. Denk aan landmarks, installaties, interventies, interieurs en exterieurs...kunst, podiumkunst en architectuur.

Concept ontwikkeling:

GROfWEG durft meer ruimte te geven aan autonomie en materiaal-bewuste keuzes te maken. In een opdracht is er aandacht voor onderzoek naar ruimte, vorm en materiaal. Wat bepaalt de kaders? De functionaliteit versus de beperking van het materiaal? Tijd en ruimte? Artisticiteit? Welke ingrediënten zijn bij aanvang van een project grofweg aanwezig? We zien hoe tijdens de cyclus van het ontwerpen verschillende elementen samen komen en hoe deze zich tot elkaar (gaan) verhouden. Dat zijn vragen die we zoal stellen om een concept te ontwikkelen. Het vergt een divergente en architectonische manier van denken om een idee uit te werken die meer raakvlakken creëert en kan uitgroeien tot een totaal beleving,

 

"Het materiaal heeft een eigen verhaal. Raak het aan, buig het, voel het, beluister het. Herkomst, afkomst, slijtage plus potentieel. Daar begint het spel".

GROfWEG werkt op het snijvlak van visual art en conceptontwikkeling en gebruikt het visuele vermogen als vorm in haar opdrachten en trainingen met als doel de zichtbaarheid te vergoten.

 

GROfWEG maakt impact.

damian-jan19.jpg

DAMIAN

van der velden

Artdirector

Autonoom beeldend kunstenaar en

initiatief nemer

Kilian van der Velden

KILIAN

van der velden

Projectleider

Bouwkundige en beeld vormgever

Jan_Körbes.jpeg

Jan Körbes

Project adviseur

Architectonisch advieseur

Debbie coninck Westenberg

Debbie Coninck Westenberg

Project adviseur

Architectonisch advieseur

Projecten die ontwikkeld zijn in de afgelopen jaren: Uniforme-Radius (Oerol), Mud Soldier (Londen), Air-livator (Gent)

​​© Copyright 2023 Clothing Online. Proudly created with Wix.com