​​© Copyright 2023 Clothing Online. Proudly created with Wix.com

we zijn met meer...
 

GROfWEG is een samenwerking tussen de twee zussen Damian en Kilian van der Velden,wij bewaken de artistieke invulling van de projecten.

Door een intuïtief vermogen en een nieuwe kijk op de situatie te genereren, daarmee maken wij het mogelijk een locatie (omgeving, werkt, verblijft) door toevoegingen te veranderen

Het doel van onze onderneming is op een positieve manier kunnen bijdrage hoe mensen met hun omgeving en elkaar omgaan doormiddel van een oefening die inzichten omzet in ruimte en tijds beleving. Hier voor gebruiken we instu materiaal en creëeren een vorm die reageert op zijn omgeving.

 

"Het materiaal heeft een eigen verhaal. Ik raak het aan, buig het, voel het, beluister het. Herkomst, afkomst, slijtage plus nog potentieel. Daar begint het spel".

 

In een opdracht is er aandacht voor onderzoek naar ruimte, vorm en materiaal.

Wat bepaalt de kaders? De functionaliteit versus de beperking van het materiaal? Tijd en ruimte? Artisticiteit? Welke ingrediënten zijn bij aanvang van een project grofweg aanwezig?

Dat zijn vragen die we zoal stellen om een project te ontwikkelen, om van consept te kunnen groeien naar product, staan deze onderdelen centraal.

 

 

GROfWEG werkt op het snijvlak van visual art en conceptontwikkeling. GROfWEG maakt locatie specifiek werk “in-situ materiaal”. Dit vergt een divergente en architectonische manier van denken, hoe tijdens de cyclus van het ontwerpen verschillende elementen samen komen en hoe deze zich tot elkaar (gaan) verhouden.

 

Projecten die ontwikkeld zijn in de afgelopen jaren: Uniforme-Radius (Oerol), Mud Soldier (Londen), Air-livator (Gent)

Damian van der Velden

autonoom beeldend kunstenaar en

initiatief nemer

Kilian van der Velden

Bouwkundige en beeld vormgever

Jan Körbes

Architectonisch advieseur

Debbie Coninck Weatenberg

Cultuur coördinatie